30 Temmuz 2015 Perşembe

TOLGA SARITAŞ KİMDİR?



Güneş’in Kızları dizisinde canladırdığı Ali karakteriyle genç kızların gönlünü fetheden genç ve yakışıklı oyuncuyu tanıyalım..

1 Ocak 1991 yılında İstanbul’da doğan Tolga Sarıtaş; Esenyurt Halil Akkant Lisesi’nden mezun oldu. Lise öğrenimini bitirdikten sonra; oyunculuğa ilgi duymaya başlayan genç yetenek, soluğu Esenyurt Belediye Tiyatrosu’nda aldı. Tiyatro Zeytindalı’nda da zaman zaman sahne alan Tolga Sarıtaş, “Bahtı Kara” dizisindeki Berk karakteriyle televizyon izleyicisiyle buluştu.


İstanbul Üniversitesi Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencisi olan Tolga, 2011 yılında yer aldığı “Kaledeki Yalnızlık” isimli filmle sinemaya adımını attı. Aynı yıl TRT için çekilen “Sen de Gitme” isimli dizide rol alan oyuncu; daha sonra sırayla “Arka Sokaklar”, “Öyle Bir Geçer Zaman ki” ve “20 dakika” isimli dizilerde konuk oyuncu olarak görev aldı. En büyük çıkışını “Muhteşem Yüzyıl”da Şehzade Cihangir rolüyle gerçekleştiren genç yıldız; 2014 yılında Cihangir’in öldüğü sahneyle sosyal medyayı salladı. “Muhteşem  Yüzyıl”ın ardından “Benim Adım Gültepe” dizisiyle ekran karşısına geçen Tolga Sarıtaş, şimdilerde reyting rekorları kıran “Güneşin Kızları” dizisinde yakışıklı, zeki, kurnaz, havalı ve bütün bu özelliklerden dolayı çapkın Ali karakterini canlandırıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder